Heineken The City

Amsterdam

Ontwerp voor een brandstore voor Heineken

Ons concept is gebaseerd op het idee dat je de biertap openzet in een monumentaal pand. Dit idee hebben we vertaald door displays te ontwerpen die naadloos overgaan van de vloeren naar de wanden en plafonds in abstracte golfbewegingen en het gevoel van koelte in alle elementen van de store terug te laten komen. 

heinekenthecity-14
heinekenthecity-7

De centrale ruimte is voorzien van een monumentale glazen trap: de materiaalkeuze in de winkel geeft een constant gevoel van koelte. De vloeren zijn gemaakt van een door Senso ontwikkeld product met een abstracte grafische weergave van ijsscheuren en een groot watermerk. De kassaunits zijn sculpturale kristallen vormen.

De winkel is opgedeeld in vier delen:

1. De modeafdeling met speciaal ontworpen kleding van vooruitstrevende modeontwerpers, waarbij Daryl van Wouw de eerste was die een collectie creëerde.

2. De ultieme bierwinkel met ‘De koelkast’.

3. Een volledig uitgeruste opnamestudio voor jonge muziekartiesten: Refreshing Sounds Studio.

4. Een ticket- en reisgedeelte voor reizen en evenementen gesponsord door Heineken.. 

 

 

 

heinekenthecity-10
heinekenthecity-5

Het thema kou wordt consequent toegepast in het hele winkelontwerp. Wanneer je de winkel binnenkomt, voel je een koel briesje komen van het logo dat in echt ijs op een metalen muur is aangebracht.  Koelkasten van 3 etages hoog, gevuld met alle Heineken-flessen van verschillende markten over de hele wereld. Naast de koelkast groeit op de muur een ijskristal met daarin meer dan 600 Heineken-flessen. 

Het thema kou wordt ook consequent toegepast in het winkelontwerp, inclusief de verlichting die 100% LED is. (de eerste in Europa!). Koelkasten van 3 verdiepingen hoog, gevuld met alle Heineken-flessen van verschillende markten over de hele wereld. Naast de koelkast groeit op de muur een ijskristal met daarin meer dan 600 Heineken-flessen. Wanneer je de winkel binnenkomt, voel je een koel briesje komen van het logo dat in echt ijs op een metalen muur is geschreven (alweer een noviteit).

heinekenthecity-1
heinekenthecity-6

..

heinekenthecity-11
heinekenthecity-3

2008

Opdracht: Heineken
Ontwerp
Frank Tjepkema, Janneke Hooymans, Tina Stieger, Leonie Janssen
Oppervlakte: 250 m2
Realisatie: Hypsos

 

Thisisjane is een multidisciplinair 
ontwerpburo. We ontwerpen interieurs voor o.a. scholen, bedrijven en particulieren. Tentoonstellingen ontwerpen we voor o.a. musea, bezoekerscentra, archieven en merken. 

Postjesweg  1
1057 DT Amsterdam
+31 0 624 65 2993
jane@thisisjane.com

Thisisjane is ook onderdeel van Kaleido Collective


© Thisisjane 2020

Strategie & Concept
Moodboards
Vloerplannen
3d visualisatie
Materialisatie
Turn key oplevering


Storytelling
Visual Identity
Ruimtelijk ontwerp
Grafisch ontwerp
Interactives
Projectmanagement
Turn key delivery