Marius Meijboom

Amsterdam

Zorghuis in Amsterdam

 

Opdracht
Ontwerp een interieur voor een zorginstelling voor meervoudig gehandicapte kinderen waar huiselijkheid het belangrijkste uitgangspunt is.

 

MM_wand2
MariusMeijboom01_Thisisjane

Oplossing
Géén stootstrips op de muren, maar wanden bekleed met vilt, zacht en sterk. Het handige XY tillift-systeem is weggwerkt in het houten lattenplafond. Alle radiatoren zijn omtimmerd tot banken, waar je lekker op kunt zitten én waarmee de kinderen beschermd zijn tegen hete radiatoren met scherpe hoeken. De kasten in de woonkamers zijn opgenomen in de architectuur als vaste kleurrijke elementen in de ruimte. 

 

We hebben ook 'gewoon' meubilair uitgezocht, een echte bank waarop gezeten kan worden samen met een begeleider, een eettafel met stoelen voor zorgpersoneel en ouders. Een open keuken waar gezamenlijk gekookt kan worden, met een plek voor de kinderen om ‘mee te helpen’.

 

 

 

MM_wand5
MM_wand1

Voor dit project hebben we ook de prints ontwikkeld die door het hele pand terug te vinden zijn. De Iep, de boom die je het meest ziet in Amsterdam, speelt de hoofdrol in de beelden. Kenmerkend voor deze boom is dat in het voorjaar haar zaadjes als een pak sneeuw in de stad liggen. Deze zaadjes komen terug in de prints als grote bladeren aan de bomen. De beelden zijn samengesteld uit bestaande beelden en zelfgemaakte materialen.

 

 

.. 

marius_meijboomstraat_0

Thisisjane is een multidisciplinair 
ontwerpburo. We ontwerpen interieurs voor o.a. scholen, bedrijven en particulieren. Tentoonstellingen ontwerpen we voor o.a. musea, bezoekerscentra, archieven en merken. 

Postjesweg  1
1057 DT Amsterdam
+31 0 624 65 2993
jane@thisisjane.com

Thisisjane is ook onderdeel van Kaleido Collective


© Thisisjane 2020

Strategie & Concept
Moodboards
Vloerplannen
3d visualisatie
Materialisatie
Turn key oplevering


Storytelling
Visual Identity
Ruimtelijk ontwerp
Grafisch ontwerp
Interactives
Projectmanagement
Turn key delivery